Geen dooie boel bij rechtszaak Alex S.

Geen dooie boel bij rechtszaak Alex S. 

04 juli 2023 - 14:59

Het was geen dooie boel bij de rechtszaak van Alex S., er waren weer een hoop joelende mensen voor de rechtbank om hun niet gevraagde mening te bulderen. S. moest voor het hekje verschijnen omdat hij verboden zelfmoordpoeder verkocht. Het niet zo verrassende gevolg daarvan is dat er behoorlijk wat mensen zijn overleden na inname. Dat mag in Nederland niet zomaar. Toch zijn mensen die dat gek vinden.

De demonstranten vinden dat de verkoper van het poeder goed werk deed: “Hij is geen crimineel, hij heeft geen vervelende dingen gedaan”. Zij vinden dat je over je eigen leven moet kunnen beslissen: “Je leven is van jezelf, daar moeten artsen en politici niet over beschikken. Mijn lijf is van mij en als ik vind dat het genoeg is moet dat gewoon kunnen”.

S. heeft de geneesmiddelenwet overtreden omdat hij handelde in medicijnen zonder een vergunning. Daarnaast zou hij 90.000 euro hebben verdiend aan dit handeltje en het geld hebben witgewassen. Hij controleerde niet wat de beweegredenen waren van de kopers omdat ze dat zelf moeten beslissen. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman was bij de zaak aanwezig: “Hij zei ook dat hij niet leverde aan minderjarigen. Maar hoe hij dat controleerden is niet duidelijk geworden”.

Eén van de kopers kocht het poeder in een psychose en overleefde het ternauwernood. Achteraf heeft deze persoon spijt van de aankoop en is hij blij nog te leven. Dit verhaal is voor de demonstranten geen reden om het spul te verbieden: “Dan laat je al die duizenden anderen in de steek”. Het schijnt ook een onprettige manier van sterven te zijn: “Er is bekend dat mensen verschijnselen kunnen gaan krijgen van lijden maar dan zijn ze al buiten bewustzijn. Ze kunnen stuipen krijgen enzo, dan zijn ze al het stadium voorbij dat ze dat allemaal bewust meemaken”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml