Brussel = bang, geen grote WK-schermen
Buitenland

Brussel = bang, geen grote WK-schermen.

Dit is toch helemaal de wereld op zijn kop. Belgische voetbalfans kunnen komende zomer in Brussel niet gezellig met het biertje in de hand op grote schermen naar de verrichtingen van het Belgische voetbalelftal tijdens het WK in Rusland kijken. 

Bij het lezen van de reden vallen wij bijna van onze stoel: volgens een woordvoerder wonen er te veel nationaliteiten in de Belgische hoofdstad. Elke wedstrijd zou veel volk naar de binnenstad doen trekken en dat is een te zware belasting voor de politie.

Kunnen wij nog enigszins begrijpen, maar nu wordt 'ie helemaal mooi: om "elke discussie te vermijden" wordt ook geen uitzondering gemaakt voor wedstrijden van de Rode Duivels. Kortom, ook de nationale ploeg wordt niet uitgezonden omdat dit dan tegen het zere been is van niet-Belgen?

We moeten trouwens ook niet vergeten dat al dat cultuur-importeren voor nog een ander gevaar zorgt: de volgepakte plekken zouden ook een terreurrisico vormen en daar helpen standaard veiligheidsmaatregelen, zoals de recent geplaatste betonblokken, niet tegen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →