Geen medailles voor Schippers en 'Kromo'
Sport

Geen medailles voor Schippers en 'Kromo'.

Geen beste dag voor team NL: atlete Dafne Schippers en zwemmer Ranomi Kromowidjojo wisten vannacht verrassend genoeg geen medaille te behalen.

'Fysiek ongemak'

Dafne Schippers moest het doen met de vijfde plaats op de 100 meter met een tijd van 10,90, dezelfde tijd als in de halve finale. De grote favoriet en haar coach houden het op 'fysiek ongemak' zonder aanwijsbare reden, verder willen de twee er weinig over kwijt. "Helaas gebeurde er voor deze wedstrijd iets wat ook haar toernooi had kunnen kosten", zei coach Bart Bennema tegen de NOS. Hij verwacht dat Schippers gewoon mee kan doen aan de 200 meter komende week.

De Jamaicaanse Elaine Thompson won de 100 meter in 10,71 seconden, gevolgd door de Amerikaanse Tori Bowie (10,83) en de Jamaicaanse voormalig olympische titelhouder Shelly-Ann Fraser-Pryce.

'Mijn spelen zijn mislukt'

Ook Hollands hoop Ranomi Kromowidjojo eindigde naast het podium op 'haar' 50 meter vrije slag. Ze noemde haar spelen mislukt, citeert de NOS. "Ik kan alleen maar mezelf de schuld geven", aldus de zwemmer. Waar het mis ging weet ze niet.

Het verschil tussen Kromowidjojo en winnares Pernille Blume uit Denemarken was slechts 0,12 seconden (24,07). De Amerikaanse Simone Manuel pakte zilver (24,09), de Wit-Russische Aljaksandra Gerasimenja de bronzen plak (24,11).

Verrassend goud

De 22-jarige Nederlandse baalwienrenster Elis Ligtlee zorgde gisteren gelukkig voor een aangename verrassing. Ze wist olympisch goud te veroveren op de keirin. Vandaag komt Ligtlee met Laurine van Riessen in actie tijdens de teamsprint, het onderdeel waarin ze Europees kampioen zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →