Geen nieuws: Onbetaalbare huizen wéér een stuk onbetaalbaarder

Geen nieuws: Onbetaalbare huizen wéér een stuk onbetaalbaarder 

22 september 2021 - 12:02

De huizenprijzen zijn opnieuw door het dak gegaan en niet zo'n beetje ook: in het afgelopen jaar werden woningen liefst 17,8 procent (!) duurder.

En dus opnieuw pech voor zij die hun slag op de oververhitte woningmarkt gemist hebben. In de afgelopen zes maanden stegen de huizenprijzen telkens tot nieuwe recordhoogtes en dat was in augustus niet anders. Heeft u in 2013 een huis gekocht? Dan maakt u vandaag de dag zelfs gemiddeld liefst 78 procent winst.

De grote vraag is dan ook: is er licht aan het einde van de tunnel? Ja Nee, natuurlijk niet: "Uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er aan die oververhitting op de woningmarkt voorlopig nog geen einde komt.", meldt RTL Nieuws.

Gelukkig trekt het demissionaire kabinet de komende jaren 1 miljard euro uit om nieuwe woningen te bouwen. Maar zij die er verstand van hebben stellen dat dit volstrekt onvoldoende is. Het tekort aan woningen is niet het grootste probleem, wél de lage hypotheekrentes, het hogere bedrag dat stellen bij de bank kunnen lenen en de voordeeltjes van huizenkopers zoals de hypotheekrenteaftrek.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml