GEEN PANIEK: 'Grote boze wolven verdoofd en wel weer opgesloten'

GEEN PANIEK: 'Grote boze wolven verdoofd en wel weer opgesloten' 

30 augustus 2021 - 14:14

Spanning en sensatie in Dierenpark Amersfoort: twee ontsnapte wolven dachten eindelijk de vrijheid tegemoet te kunnen treden toen ze tussen de middag kans zagen om uit hun gevangenis verblijf te ontsnappen. 

Gevolg: grote paniek, met Burgernetmelding en al, want wilde dieren die in onze mensenwereld vrij kunnen rondlopen is niet de bedoeling natuurlijk: bezoekers van de dierentuin werden opgeroepen niet zelf te zoeken maar om in het park ergens naar binnen te gaan. Dierenverzorgers gingen wél op zoek naar de dieren. Met daarbij de grote vraag: is er een hele roedel wolven ontsnapt of was het er toch maar ééntje?

Het bleek uiteindelijk dus om twee ontsnapte wolven te gaan. Die konden worden verdoofd (Godzijdank niet doodgeschoten, zoals in november vorig jaar twee chimpansees wel de kogel vonden) en zitten inmiddels weer veilig binnen. 

Volgens wolvenkenner Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging kan een wolf die in gevangenschap is gehouden onvoorspelbaar reageren. Wolven in het wild zijn banger voor mensen dan omgekeerd, maar een wolf die opgesloten heeft gezeten kan volgens hem wel heel vervelend worden (ja, vindt je het gek...).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml