Ophef om rappers op Bevrijdingsfestival
Binnenland

Ophef om rappers op Bevrijdingsfestival.

De Amsterdamse hiphopgroep Smib zal op 5 mei haar opwachting maken op het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Daar is echter niet iedereen even blij mee.

Utrechtse raadsleden zetten volgens De Telegraaf grote vraagtekens bij de keuze voor Smib. Dit vanwege de voorkeur van de groep om dames, in hun teksten, bitches, sluts en hoes te noemen. De krant meldt dat één van de festivalhuisregels nota bene luidt dat: ’Racistische, seksistische, beledigende en/of discriminerende uitlatingen, in welke vorm dan ook, absoluut niet getolereerd worden.’ Maar dit geldt dus blijkbaar niet voor de artiesten.

Nog geen twee weken geleden kwam de hiphopformatie Broederliefde in opspraak toen er een antisemitische video van rapper Emms opdook, waarin hij Joden aan het gas wenste. Broederliefde is om die reden geen Ambassadeur van de Vrijheid meer. De vraag is nu of Smib hetzelfde lot wacht. De groep zelf begrijpt de commotie niet helemaal. "We zijn geen vrouwenhaters, het is niet dat we vrouwen willen beledigen”.

Alle artikelen geladen. Overzicht →