'Syrische buren niet welkom'
Binnenland

'Syrische buren niet welkom'.

Een stel uit Vlijmen zou de komst van Syrische buren niet kunnen handelen. De twee ontkwamen vorig jaar bij een aanslag in Tunesië en daarom is de komst van de nieuwe buurtjes niet zo'n tactisch plan. De vader van de vrouw van het stel: "Dit gaat dus niet gebeuren."

Niet alleen familie van het stel, maar ook de buurtbewoners maken zich ongerust over de situatie die kan ontstaan als vier jongens uit Syrië bij elkaar in een huis wonen. Volgens Erika van der Vaan past een oer-Hollands gezin beter in de straat. "De buren hebben de aanslag ternauwernood overleefd in Tunesië. Ze zijn helemaal van de kaart en zien de komst van de Syrische vluchtelingen niet zitten."

De omgeving heeft aan de burgemeester gevraagd of hij de mensen ergens anders wil plaatsen, meldt Omroep Brabant. Volgens burgemeester Jan Hamming van Heusden waar Vlijmen onderdeel van is, komt het niet vaak voor dat Nederlanders direct te maken krijgen met terrorisme en hebben de twee Brabanders "botte pech" gehad. 

De burgemeester geeft aan vanavond met het koppel te gaan overleggen. Na dat gesprek neemt hij een definitief besluit. Volgens hem gaat het "om gevoelens en die tellen hier".

Alle artikelen geladen. Overzicht →