Geen Turkse sancties NL bedrijven
Buitenland

Geen Turkse sancties NL bedrijven.

Waar we vanochtend al klaar zaten voor een nieuwe golf van beledigingen, kwam er vandaag de eerste ietwat gematigde reactie van Turkse kant. Nederlandse bedrijven hoeven volgens minister Celik in Turkije niet bang te zijn voor sancties.

"De maatregelen die Turkije overweegt tegen Nederland zijn alleen gericht op de overheid", aldus de Turkse minister Celik. "Nederlandse ondernemers die investeren, bedrijven hebben en zorgen voor werkgelegenheid in Turkije, zijn geen onderdeel van de crisis."

Met deze uitspraak lijkt Turkije de schaal van de rel misschien toch wat in te willen dammen. In Turkije ging het namelijk al aardig los. Zo meldden wij al dat Wes en Yo het zwaar te verduren kregen en meldde de Gelderlander dat Gaziantep haar stedenband met Nijmegen al wilde gaan verbreken.

De NOS meldt dat de Turkse minister wel het vluchtelingenakkoord met de EU ter discussie stelt. "Wij zijn onze beloften nagekomen, maar de Europese Unie heeft zich niet aan haar woord gehouden." Of aan de uitspraak ook praktische gevolgen verbonden zijn werd niet duidelijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →