Geen verband opgepakte Duitser met terrorisme
Buitenland

Geen verband opgepakte Duitser met terrorisme.

Speciale politie-eenheden die vandaag in het oosten van Duitsland een 27-jarige man oppakten op verdenking van het plannen van een aanslag hebben daar geen aanwijzingen voor gevonden. De politie in het oostelijke Eisenhüttenstadt liet na een huiszoeking in de flat van de arrestant weten dat er geen indicaties zijn voor islamitisch-militante motieven.

 

Wel zijn in het appartement vuurwerkproducten gevonden en de man wordt nog verder ondervraagd.

Duitse media meldden eerder dat de arrestant een militante salafistische achtergrond had en verdacht werd van het beramen van een aanslag op een stadsfeest in zijn woonplaats Eisenhüttenstadt, een stadje met zo'n 30.000 inwoners dicht bij de grens met Polen. Het feest wordt van 26 tot en met 28 augustus gehouden.

Duitsland staat momenteel op scherp na een golf van aanvallen op burgers waaronder twee islamitisch gemotiveerde aanslagen, in Würzburg en Ansbach. Daarbij vielen gewonden, maar kwamen alleen de daders zelf om het leven. Het ernstigste geweld tegen burgers voltrok zich in juli in München, waar een 18-jarige Iraans-Duitse jongen met extreemrechtse sympathieën negen mensen doodschoot en vervolgens zelfmoord pleegde.

Alle artikelen geladen. Overzicht →