Geen waardering voor advocaat Abdeslam
Buitenland

Geen waardering voor advocaat Abdeslam.

Raadsman Sven Mary heeft het zwaar sinds hij de Vlaamse rechtbank gisteren verzocht om vrijspraak voor zijn cliënt Abdeslam in de Vorstse schiet-zaak. De advocaat wordt naar eigen zeggen overstelpt met haatmails, zo'n veertig in totaal.

Dat gaat hem niet in de koude kleren zitten aangezien niet alleen Mary doelwit is van dreigementen, ook zijn gezin wordt er bij betrokken. Zo kreeg hij bijvoorbeeld een bericht van iemand die aangaf dat Mary's kinderen zouden moeten ontploffen.

Maar, maar, Abdeslam vertrouwde toch helemaal op Allah gedurende zijn proces? Klopt, ja. Die liet hem echter in de steek, kwam niet opdagen in de rechtszaal.

Advocaat Mary kwam wel, hij verdedigt de terrorist om de vooroordelen bij andere terroristen over een mogelijk oneerlijk proces dat hen te wachten staat weg te nemen. Mary: "je kunt barbaren een middelvinger geven’ door te laten zien dat het rechtssysteem hen wel eerlijk behandelt.

Hij daagt zijn bedreigers overigens uit, geen slimme move. "Ik heb die persoon en alle andere hoogdravers geschreven dat ze hun opgefokte praat eens in mijn gezicht mogen vertellen. Ik zal hen van antwoord dienen, op mijn manier. Niemand van die sukkelaars heeft nog gepiept", aldus Mary.

Eind april volgt de uitspraak in de zaak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →