Geen zin in interland: Nigeriaanse voetballers faken blessure
Sport

Geen zin in interland: Nigeriaanse voetballers faken blessure.

Als voetballer voor je land uitkomen, wordt over het algemeen gezien als een eer. Niet voor de Nigerianen Victor Moses van Chelsea en Watford-aanvaller Isaac Success. Zij hadden er geen zin in en faketen een blessure om niet voor Nigeria uit te komen.

De spelers kwamen de afgelopen weken nog in actie in de Premier League en er was geen enkel signaal dat de twee geblesseerd waren, aldus ESPNFC

Er waren berichten dat de Nigeriaanse voetbalbond, de NFF, Victor Moses en Isaac Succes zou aanklagen bij de FIFA, maar heeft dit nog niet gedaan. Door een dergelijke aanklacht zouden de spelers aankomend weekend al niet kunnen uitkomen voor de teams waar ze voor spelen.

Het helpt

Wel zou de bond overwegen om de spelers niet langer te selecteren. "Moses heeft áltijd een blessure in aanloop naar een moeilijke interland", zegt een woordvoerder van de bond. Success zou geweigerd hebben te komen omdat hij zijn eigen vliegtuigticket moest betalen. Dat geld krijgt de speler overigens terug, maar Success weigerde toch. "Dit is een standaard procedure. Wij behandelen iedereen gelijk."

Zonder de twee spelers won Nigeria zijn WK-kwalificatie tegen Zambia met 2-1 en speelde het met 1-1 gelijk tegen Algerije.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →