Geert eist vervolging doodsbedreigers, start artikel 12-procedure

Geert eist vervolging doodsbedreigers, start artikel 12-procedure 

31 mei 2022 - 13:51

Het is natuurlijk ook te zot voor woorden: Geert Wilders wordt met enige regelmaat (lees soms wel zo'n honderd keer per dag) met de dood bedreigd - niet in de laatste plaats vanuit het buitenland door mensen uit bijvoorbeeld Pakistan en Turkije - en het Openbaar Ministerie? Die doet hier momenteel geen moer tegen.

De PVV-leider wil daarom via het gerechtshof afdwingen dat mensen die hem bedreigen vanuit het buitenland alsnog worden vervolgd. Hij vraagt via een zogenoemde artikel 12-procedure specifiek om een justitieonderzoek naar bedreigingen via Twitter, uit april vorig jaar.

Het OM zou zich te snel neerleggen bij het feit dat landen niet willen meewerken aan vervolging. Hij weet dat een poging daartoe jaren geleden al is mislukt, maar dat "maakt niet dat het OM bij voorbaat al kan besluiten om geen rechtshulpverzoeken meer uit te sturen."

Dus hup, wat beter je best doen OM. Geert vindt het belangrijk dat er wordt opgetreden tegen bedreigingen aan zijn adres. Hij zegt dat er meerdere fatwas tegen hem zijn uitgesproken, ook door leiders die gelieerd zijn aan terroristische organisaties zoals Al Qaida en IS.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml