Geert Wilders sloopt islam (alweer)
Binnenland

Geert Wilders sloopt islam (alweer).

Groot interview met Geert Wilders in de Telegraaf van zaterdag. Weinig boeiende uitspraken, niets wat u niet al wist over de PVV, of over de islam.

Wilders vindt de islam een "totalitaire, gevaarlijke en gewelddadige ideologie, verkleed als een religie" en wil de islam in Nederland, als het even kan, soort van verbieden:

"Ik sluit niet uit dat het op termijn nodig kan zijn. Het gaat dan om de uitingen. Je kunt niet een idee verbieden, dat is onmogelijk. Je kan ook niet het communisme verbieden."

Hoe hij dat dan precies wil gaan doen blijft volstrekt onduidelijk, maar zelf meent Wilders te kunnen volstaan met 'het oplichten van een tipje van de sluier' van zijn politieke voornemens.

Hieronder nog wat sappige quotes. Dat is toch wel het voordeel van zo'n Wilders, wat je ook van hem vindt, hij zegt altijd sappige dingen, dat lees je bij Rutte of Klaver nou nooit eens:

"We leven in een vrij land. Maar de islam is wat mij betreft geen religie. Het is een totalitaire, gevaarlijke en gewelddadige ideologie, verkleed als een religie. Mensen mogen van alles vinden, maar ik mag ook zeggen dat de islam niet onder de grondwettelijke vrijheden zou moeten vallen.

Erken het probleem. Durf te zeggen dat de islam niet integreert. Definieer islam als een gewelddadig totalitair ondemocratisch iets. En stop de immigratie uit islamitische landen.

Alle Syriërs terug! Morgen! Waarom niet? Het land (Syrië) is veilig. Dit is óns land."

Alle artikelen geladen. Overzicht →