'Gefaalde staat' pusht Stef Blok, VVD'er capituleert
Binnenland

'Gefaalde staat' pusht Stef Blok, VVD'er capituleert.

Stef Blok en Suriname hebben het niet zo op elkaar, dat is ook niet zo gek na de uitlatingen die de 53-jarige VVD'er deed over 'gefaalde staat' en het wereldwijd mislukken van de multiculti-samenlevingen. Alhoewel de minister van Buitenlandse Zaken voor dat laatste gedwongen excuses aanbood, in de zin van sorry dat ik eerlijk ben geweest aast Suriname op meer sorry's.

Want Blok heeft dan weliswaar per brief zijn verontschuldigingen gemaakt voor zijn pessimisme omtrent multiculti-samenlevingen, die zijn nu ineens allemaal supergeslaagd omdat men dat nu eenmaal graag wil horen hij heeft nagelaten door het stof te gaan wegens de 'gefaalde staat'-opmerking aan het adres van onze vrienden in Suriname.  

En dat kan natuurlijk niet volgens de regering in Suriname, die van Blok verwacht dat hij ook daar nog eens apart excuses voor aanbiedt. En dan niet alleen aan de regering, maar ook aan het getroffen Surinaamse volk. Komt verder ook helemaal niet geforceerd over of zo.

Blok bukt, zegt nu sorry tegen iedereen

Omdat het lijdend voorwerp deze discussie vermoedelijk achter zich wil laten, heeft hij vanmorgen dan toch de gevraagde excuses aangeboden. Niet alleen aan de voormalig Nederlandse kolonie, maar om te voorkomen dat hij van die landen ook nog eens excuus-verzoeken ontvangt maar ook direct aan Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →