Gefeliciteerd Hugo, met je stemmingmakerij

Gefeliciteerd Hugo, met je stemmingmakerij 

07 januari 2023 - 11:08

Woningbezitters zijn net als boeren: steenrijk op papier. Dat je bakstenen niet kunt eten, vergeten al die journalisten die opgehitst door Hugo de Jonge over de woningmarkt schrijven. Over Omar en Samira hebben we het zo meteen maar eerst ff dat artikel in de T, waarin geconcludeerd wordt dat Amsterdam de duurste Europese stad is om in te wonen.

Lang verhaal kort: stemmingmakerij. Bij de berekening van zoiets moet je uitgaan van het aantal vierkante meters, het soort woning (zelfstandige studio of een kamer) gemeubileerd of niet, de kosten die meegenomen worden (wel of geen GWL, de belastingen etc) en vooral: de huurtermijn. Is dat per week, vier weken of maand? Details, belangrijke details die werkelijk niemand een hól interesseert als ze maar Hugo naar de mond kunnen praten (schrijven) en hun frustraties kunnen botvieren op degenen met de stenen.

En dan de zin: ‘Amsterdam is de duurste stad van de Europese Unie als je wil of moet huren in de vrije sector.’ Wil of moet huren in de vrije sector? Zonder vrije sector woningen, kan je überhaupt niet eens aan een huurwoning komen! Niet alleen in Amsterdam (en de rest van Europa, want Nederland is koploper sociale huurwoningen), ben je als huurder aangewezen op de vrije sector, maar simpelweg in heel Nederland want de overheid, lieve beeldbuiskinderen, die verzorgt nou eenmaal geen huur- dan wel koopwoningen. Maar de overheid heeft bij monde van Hugo de Jonge de mond vol van bouwen en huur reguleren terwijl de man zelf alleen maar op de foto gaat en verder uit zijn nek kletst. Als corona ons één ding geleerd heeft, is het wel dat Hugo de Jonge het onwaarschijnlijke talent heeft om van elke taak een puinhoop te maken. Helaas betekent te dom om te poepen, dat je blijkbaar de juiste man op de juiste plek bent in Den Haag.

 Willen huren in Amsterdam? Je bent op de vrije sector aangewezen dus waarom vindt Hugo het normaal om mensen die vastgoed verhuren te demoniseren als ‘beest’? Waarom schrijven journalisten verlekkerd over huisjesmelkers in plaats van over probleemoplossers? Al sla je me dood. Ze zouden de grond en het vastgoed moeten kussen waar ontwikkelaars en vastgoedinvesteerders überhaupt in willen investeren. In ruil voor rendement, dat lijkt me logisch maar ff eerlijk: je investeert twee miljoen, en krijgt in ruil daarvoor een huur van 70.000 per jaar. Dat is geen rendement maar nog net geen liefdadigheid (vergeet vooral de lasten niet hé, van zeker 35.000 euro). Gelukkig zijn er mensen die zo gek als een deur zijn en die investering toch doen. Dat zijn dus geen beesten hé, Hugo. Dat zijn probleemoplossers.

Probleemoplossers die óók Omar en Samira van onderdak voorzien. Die óók Oekraïense vluchtelingen een huis ter beschikking stellen. Die óók Syriërs opvangen. Die óók alleenstaande mishandelde vrouwen van de straat plukken. Dus zo’n campagne van VastgoedManagement Nederland met het MinBZK is toch om te janken. Het zijn de racisten bij het reclamebureau en de racisten bij de overheid, die denken dat de rest van Nederland op hen lijkt. Newsflash: dat is niet zo. De polarisatie in dit land, wordt aangewakkerd door de racisten in Den Haag, Eindhoven en bij de reclamebureaus (in Amsterdam?) enkel en alleen omdat ze daarmee scoren bij hun achterban. Polarisatie en tweespalt scoort, ongeacht de bron maar ja: de bron is Den Haag. De opdrachtgever van die shit is MinBZK. Het reclamebureau stuurt een vette rekening, Hugo staat weer in de picture en uiteindelijk zijn de huisbazen slecht en moeten worden gereguleerd. En wat die huisbaas doet? Die investeert zijn twee miljoen wel in Spanje. Gefeliciteerd Telegraaf en FD-journo’s met jullie stemmingmakerij. Gefeliciteerd Hugo. Met je fakking polariserende, misleidende, racistische en discriminerende reclamecampagne. Niet alleen Omar en Samira hebben straks dankzij jou geen woning, maar ook Erik en Annemiek niet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.