'Gehackte vibrator kan u verkrachten'
Tech

'Gehackte vibrator kan u verkrachten'.

Vrouwen aller landen, past op met uw Bluetooth gestuurde vibrator: hackers kunnen u hiermee het slachtoffer maken van een digi-verkrachting. 

De We-Vibe 4 Plus kan per smartphone op afstand tot trillen worden gebracht. Zo kunnen stellen elkaar op afstand op vunzige ideeën brengen. Hackers goldfisk en follower uitten op de techconferentie Def Con in Nieuw-Zeeland echter grote zorgen. Kwaadwillende nerds zouden de klitstift ongevraagd aan kunnen zetten, aldus The Guardian

"Twee miljoen mensen gebruiken dit product, dus twee miljoen mensen lopen risico", aldus follower. "Velen hebben in het verleden gezegd dat dit geen serieus probleem is, maar als je nagaat dat dit om mensen gaat, is de ongewenste activatie van een vibrator mogelijk aanranding."

Daarnaast blijkt ontwikkelaar Standard Innovation via de draadloze vibo achter gevoelige informatie te komen van gebruikers. Iedere minuut stuurt het apparaat de temperatuur van de trilspil en de trilsnelheid naar het bedrijf. Het bedrijf stelt dat deze informatie alleen voor productontwikkeling gebruikt wordt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →