Gejatte telefoons Den Haag te koop in Bulgaarse winkel
Raar

Gejatte telefoons Den Haag te koop in Bulgaarse winkel.

Kijk, het is ook niet eenvoudig als winkelier in een Oost-Europese land om fatsoenlijke spullen tegen redelijke prijs aan de man te brengen. Dit dwingt eigenaren om tot creatieve manieren van 'inkopen' over te gaan.

In Bulgarije is een winkel opgedoekt die de opvallende en tegelijkertijd toepasselijke naam Occasion Den Haag droeg. In de shop werden telefoons aan de man gebracht die eerder stiekem in de Hofstad waren gegapt. Ja, dat leest u goed.

De Haagse recherche kwam de winkel op het spoor in een groot onderzoek naar gestolen mobiele telefoons. Zeven slachtoffers van zakkenrollers hadden aangifte gedaan van diefstal waarna via de gegevens van de app 'Find my phone' die vervolgens weer allemaal opdoken bij een adres in de Haagse kwaliteitsbuurt de Schilderswijk.

Jattende Bulgaren

Daar bleek iemand te wonen (een 44-jarige Bulgaar) die geen geregistreerd inkomen had maar heel toevallig het zich kon veroorloven dure auto's te kopen. Nadat de man was aangehouden bleek uit verder onderzoek dat hij onderdeel was van een internationaal opererend netwerk van jattende Bulgaren die in de winkel gestolen spullen in de verkoop deed.

Het is niet bekend in hoeverre de gestolen telefoons weer gratis bij de Hagenezen terugbezorgd gaan worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →