Gek hè, dat bewoners Heemstede tegen de komst van asielzoekers zijn?

Gek hè, dat bewoners Heemstede tegen de komst van asielzoekers zijn? 

28 juni 2023 - 13:00

Steek ‘incident’ in Rotterdam

Steek ‘incident’ in Amsterdam

‘Incident’ met een dode in Den Haag.

Mishandeling door een groep in Purmerend.

Het signalement van de daders? Jong, man en lichtgetint.

Wat gek dat ze in Heemstede tegen de komst van 25 jonge mannelijke lichtgetintiërs zijn. Minder gek dat de gemeente twee miljoen voor een villa neertelde om dat mogelijk te maken. Ook de lokale overheid haat de lokale belastingbetalers. Had de buurt dat geweten (dat hád de buurt kunnen weten, elke lokale VVD’er/ D66’er/ GroenLinkers/ etc wil promoveren naar de Tweede Kamer, dat is stoer en levert past écht veel gratis geld op), hadden ze de hut wel met z’n allen gekocht en er een buurtcentrum voor hun kinderen van gemaakt. En terecht. Niemand wil naast lichtgetintiërs wonen, de waarde van je huis wordt er minder van. Er is op internet zelfs een tooltje waarbij je kunt kijken hoeveel niet-Nederlanders in je buurt wonen. In de buurt waar mijn ouders wonen, kende ik ze alle zes. 

Anyways, het is een kwestie van tijd dat de media moet ophouden met het spreken van ‘incidenten’. Sterker nog, ze kunnen er allang mee ophouden. Elk weekend is het weer afwachten hoeveel geweldsincidenten hebben plaatsgevonden en niet óf. Het daderprofiel en wapen is een copy paste van de dag ervoor, want de ‘incidenten’ beperken zich niet tot het weekend. En je mag me haten, je mag me verketteren, je mag me cancellen: met de massa aan migratie is het slechts een kwestie van tijd dat het gewelds ‘incident’ een normaliteit wordt en wonen in een gated community een schijnzekerheid. Migratie is een ander woord voor andersdenkenden, anderssprekenden, andersopgevoeden, anderscultureelonderlegden, andersmoreelkompashebbende en anderszijnden in het algemeen. Een enkeling kan nog ondergedompeld worden in een melting pot zoals we vroeger op school leerden. Alleen leerden we ook dat als eenmaal de kritieke massa van anderszijnden bereikt is, die melting pot niet meer werkt en juist dramatisch uitwerkt. De vreemdeling krijgt de overhand, de segregatie wordt een vanzelfsprekendheid en veiligheid een drama.

Mijn woorden als columnist kun je negeren, ik ben ze zelf ook zat. Net zo zat als dat ik die nieuwberichten ben in de krant, die alleen maar erger worden. Het enige verschil is dat ik al twintig jaar schrijf dat we op dit punt zullen aanbelanden, het punt waarop het alleen maar erger zal worden. We zijn zo ver gekomen dat het kijken naar migratiemogelijkheden reëel is geworden. Het is dat ik me als kind van migranten heb voorgenomen nooit weer ergens buitenlander te zijn. Met dank aan onze overheid mag ik, samen met jullie, nu ervaren hoe het is om vreemdeling in eigen land te zijn. Hoe hebben we het zo ver laten komen?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.