Gekleuter in de ballenbak

Gekleuter in de ballenbak 

23 april 2021 - 10:42

In de ballenbak die Tweede Kamer heet en waar zich op enkele uitzonderingen na, de meest incompetente mensen van Nederland verzamelen onder de noemer ‘politicus’, is er een principe dat koste wat het kost te allen tijde verdedigd moet worden: liegen.

Wat bier is voor Heineken, vastgoed is voor de pandjesprins en de lockdown voor het OMT, is de leugen voor de politicus: de mijlpaal, het vlaggenschip, de onvermijdelijke twee-eenheid. Zeg je leugen, zeg je politicus. Ze hebben het nooit gewusst, ze hebben het nooit zo bedoeld en ze hebben er zeker geen actieve herinnering aan. Ze liegen alsof het gedrukt staat en het mooiste is: het staat ook áltijd gedrukt. Hun vrienden van de pers nemen hun leugens in mooie woorden over op de voorpagina’s, brengen het als de waarheid tot het moment dat ze door de mand vallen. Een moment dat zelden consequenties heeft want die 150 Kamerleden zijn maar wat eager om die 24 bewindslieden (ministers en staatssecretarissen) zo lang mogelijk te steunen. Makkelijker geld verdienen dan in deze ballenbak kan nergens in Nederland en als je maar lang genoeg meekakelt, mag je misschien ooit zelf ‘ns je leugens vanaf een Ministerie verkondigen. Hou vol! Wees sensibel (=verstandig). Ontken alles en onthoud: zelfs als het zwart op wit staat kun je altijd nog zeggen “Ik lieg niet, ik heb nog nooit gelogen!”.

Het is een schande dat het alsmaar over Pieter Omtzigt gaat in de media, het ene Kamerlid dat z’n werk wel deed met Renske Leijten; z’n werk zijnde de macht controleren en ter verantwoording roepen. Maar ja, de pers. Iets met peanuts en monkeys want waar het vooral om gaat is waarom er maar twee lieden hun werk doen in de Tweede Kamer terwijl er nog 148 zijn. 148 Kamerleden die niet gesensibiliseerd (=tot rede gebracht) hoeven te worden omdat ze al doen wat horen te doen: op hun rug liggen voor de macht, geen kritiek hebben en Netflixen. Oud nieuws. Als parlementair journalist zou ik me rot schamen te moeten werken tussen nietszeggende mensen zonder hier melding van te maken in dat wat je tot je beschikking hebt: de media. Als parlementair journalist zou ik me ook rot schamen om bewindslieden te faciliteren die de Pieter Omtzigten en Renske Leijtens willen neutraliseren naar functie elders. Onze bewindslieden zijn tegen ons, Kamerleden zouden aan onze kant horen te staan en waar dat niet zo is, hoort de pers luidkeels schande te roepen in plaats van te geilen op voorlichtersfuncties op Algemene Zaken of bij de VVD.

Dat ‘normale mensen’ opeens in de Tweede Kamer zitten, is dan ook een zegen. Carolien van der Plas toont in haar eentje aan dat de leugenaars van het kabinet samenwerken met de lakeien van de pers in plaats van met volksvertegenwoordigers. Rutte, Hoekstra, Kaag, Segers, Klaver delen informatie liever eerst met de pers dan met de Tweede Kamer. Politici liegen en houden hun leugens graag onder elkaar. Logica van nieuwkomers is niet aan hen besteed. En zo kan het gebeuren dat we dag in dag uit worden voorgelogen, dat gelogen wordt over besluiten, over wie wat waar en wanneer gezegd heeft en dat er maar één oplossing lijkt voor de idioterie die Den Haag heet: een great reset. Want of je nou liegt over de toeslagenaffaire, liegt over het belang van tegenmacht of liegt over wie er gelogen heeft: er moet een einde komen aan het gekleuter in Den Haag. Dit land verdient beter. Wij verdienen beter.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.