'Geld gedupeerde Groningers komt bij verkeerde mensen terecht'

'Geld gedupeerde Groningers komt bij verkeerde mensen terecht' 

16 juni 2023 - 09:18

De nieuwste aflevering van Op Z’n Kop met Rick van Velthuysen en Marianne Zwagerman is een special rondom de problemen die zijn ontstaan door de gaswinning in Groningen. Te gast zijn Marieke Bos-Wu: gemeenteraadslid voor de Boer & Burger Partij Midden-Groningen, Coert Fossen: voorzitter van de Groninger Bodem Beweging en Eddie van Marum: Statenlid BBB Groningen en contra-expert gespecialiseerd in de aardbevingschades.

Er wordt kritisch gekeken naar de miljarden euro’s die Groningen uit Den Haag krijgt voor de schadeafhandeling door gaswinning. Marieke, Coert en Eddie zijn alle drie maatschappelijk betrokken Groningers. Volgens hen komt dit geld bij de verkeerde mensen terecht en wordt het verspild aan onnodige projecten die binnen het reeds bestaande beleid van het Rijk passen.

Verder gaat er veel geld naar gespecialiseerde schade-expertise bureau’s die van de problemen in Groningen een verdienmodel hebben gemaakt. Eddie van Marum geeft aan dat die bureau’s enkel bezig zijn met bewijzen waarom aangemelde schades niet vanuit de gaswinning en bijbehorende aardbevingen komen. Het gevolg is dat de mensen met de meeste/grootste/moeilijkste schades niet geholpen worden.

NPO Luister

Op Z’n Kop is tegenwoordig te vinden bij NPO Luister. Download de app voor je iPhone of Android telefoon. Voeg de podcast toe als favoriet, zodat je nooit een aflevering mist!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml