Gelders PVV-lid begint voor zichzelf
Binnenland

Gelders PVV-lid begint voor zichzelf.

Tineke Poortinga, wie kent haar niet? Niet allemaal tegelijk graag. Het Statenlid van de PVV wilde in Nijmegen een PVV-afdeling beginnen, maar daar zag niemand heil in. Poortinga keert de partij nu de rug toe en heeft de Onafhankelijk Politiek Actief (OPA) opgericht.

Er is overigens meer dat Poortinga heeft doen besluiten de PVV te verlaten. "Als je als partij altijd maar hamert op de islam en niet op andere dingen, dan is dat extreem. Er zijn ook andere grote problemen."

Het komt er eigenlijk op neer dat de verongelijkte Poortinga de PVV maar een stom clubje vindt. Toch is er ook positief nieuws te melden. "Toen ik mijn 87-jarige vader vertelde dat ik wegging bij de partij, begon hij van opluchting te huilen. Hij vertelde dat hij altijd zo bang is geweest dat ik een kogel zou krijgen", aldus de wegloper.

Tineke Poortinga was toch al een PVV'er zonder ruggengraat, getuige het feit dat zij voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 haar eigen partij niet eens open en bloot durfde te vertegenwoordigen. Destijds mocht alleen de buurvrouw weten dat zij op de PVV-lijst stond.

Enig zoekwerk resulteert overigens in een tweetal partijen dat ook opereert onder de afkorting OPA. Het betreft hier Ouderen Politiek Actief (OPA) en Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA). Wij voorzien een Sylvana Simonsje qua partijnaam..

Kopfoto-vraag: wie is Tineke Poortinga?
Linksboven
Rechtsboven
Linksonder
Rechtsonder
Tineke staat niet op de foto
DoRiddles
Alle artikelen geladen. Overzicht →