Geldkraan voor Trump druppelt
Buitenland

Geldkraan voor Trump druppelt.

Het lijkt gedaan met grote fondsen voor de campagne van Donald Trump. De geldstroom is deze laatste dagen voor de verkiezingen afgebogen naar Republikeinen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

De commissie voor de federale verkiezingen maakte gister bekend dat tientallen miljoenen Republikeinse dollars worden gebruikt om de leden van de Senaat en het Huis te helpen. Dat is nodig omdat de Democraten flink de overhand in Washington lijken te krijgen, schrijft The Washington Post.

Opvallend genoeg is Trump ook de financiële steun kwijt van zijn grootste donor: hijzelf. In de eerste drie weken van oktober maakte hij namelijk behalve wat rente slechts geld voor de salarissen van zijn campagneteam over. De periode daaraan voorafgaand, werden er miljoenen overgeschreven.

Voor de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton ligt dat heel anders. Op haar rekening kwam er in oktober dagelijks 2,8 miljoen dollar binnen. Haar campagnerekening bevatte bij de laatste stand 62 miljoen, vier keer meer dan die van haar rivaal Trump.

Alle artikelen geladen. Overzicht →