'Geldpotje voor arme jongeren massaal aan andere zaken besteed' 

29 november 2018 - 15:45

Tsja dit verbaast ons weinig eigenlijk. Noord-Hollandse gemeenten houden van creatief boekhouden en gebruiken geld dat ze van het Rijk krijgen om jongeren in armoede te ondersteunen massaal voor andere zaken.

NH Nieuws vroeg via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) bij alle 48 Noord-Hollandse gemeenten op hoeveel geld ze in 2017 hebben gekregen, wat ermee is gedaan, en wat er gebeurd is met eventueel overgebleven budget. De resultaten zeggen alles.

Want waarom dat geld - 15 miljoen euro in totaal - specifiek aan armoede bij jongeren besteden als er ook tekorten bij het algemene armoedebeleid mee kunnen worden opgevuld? Of, zoals in Schagen, een pilot-project mee gefinancierd kan worden om het drugs-, alcohol- en sigarettengebruik onder de jeugd te verminderen? En ach, we kunnen altijd nog het potje doorschuiven naar de begroting van 2018.

Wordt er dan helemaal niks goeds gedaan? Jawel hoor. Het meeste geld gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Verder zijn er ook veel fiets- en computerregelingen of de mogelijkheid tot het behalen van zwemdiploma's. Ook zijn vergoedingen voor schoolkosten erg populair, net als bonnen voor kleding of uitjes. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie