'Gele kentekenplaten vervangen door oranje'
Binnenland

'Gele kentekenplaten vervangen door oranje'.

Autobezitters hebben zich in een door onderzoeksbedrijf Vostradamus gehouden steekproef uitgesproken over de kleur die Nederlandse kentenplaten volgens hen zouden moeten hebben. Van de 630 ondervraagden gaf 74 procent aan het liefst met een oranje gekleurde plaat rond te rijden.

Er blijken dus toch nog wat mensen aanwezig te zijn die iets ophebben met de Nederlandse identiteit, want zestig procent verklaart dat oranje 'bij Nederland past'.

Naar verluidt treffen de eerste multiculturelen al protest-voorbereidingen. Georgina Verbaan zou een klerenmaakster in Taiwan opdracht hebben gegeven een regenboog-kentekenplatenpak in elkaar te flansen want waarom wordt hier zonder schaamte voorbij gegaan aan de multiculturele samenleving? Tanja Jess denkt er waarschijnlijk hetzelfde over.

Ook Tunahan Kuzu schijnt het maar vreemd te vinden. De Nederlandse identiteit, bestaat dat dan nog? Hij zou vermoedelijk graag rood-wit als basiskleuren willen invoeren. Om iedereen tevreden te houden lijkt Oranje-bruin dan de beste oplossing, is het niet?

De huidige, in de zeventiger jaren¬†ge√Įntroduceerde, geel-zwarte kleuren zijn volgens initiator Roeland Kimman van Oranje Communicatie in ieder geval niet logisch. "Oranje is toch min of meer de nationale huiskleur van Nederland."

U wil?
Huidige kleuren behouden
Veranderen naar oranje
Ik heb geen auto
Created with PollMaker
Alle artikelen geladen. Overzicht →