Gelukkig: 'AIVD heeft zeker 160 jihadisten in kaart'
Binnenland

Gelukkig: 'AIVD heeft zeker 160 jihadisten in kaart'.

Pfoe, een hele geruststelling. Nog steeds lopen er honderden boze geradicaliseerde moslims rond in ons land, maar geen zorgen: gemeenten en de AIVD hebben onze rug en volgt hen op de voet.

Vandaar ook dat laatst nog een 'mogelijk grote aanslag op onbekend doelwit' werd verijdeld, toen bij een grote politieactie zeven man in de kraag werden gevat. Volgens de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, was de arrestatie van deze verdachten mogelijk omdat de gemeente op tijd zorgen uitte over hun gedrag en contacten.

Overigens zitten de meeste mensen met jihadistische trekjes niet in Arnhem, maar niet geheel verrassend in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ze vallen op de radar bij de AIVD omdat ze al dan niet succesvol naar Syrië zijn afgereisd en nu weer terug zijn, plannen hadden daartoe of bekend staan om hun extremistische ideeën.

O ja, het gaat natuurlijk niet alleen om boze moslims. Ook extreemlinkse en extreemrechtse gevallen vallen onder deze zogenoemde Persoonsgerichte aanpak voorkoming radicalisering en extremisme (PGA), meldt De Volkskrant.

Alle artikelen geladen. Overzicht →