Gelukkig keek ik toch al geen Op1

Gelukkig keek ik toch al geen Op1 

31 augustus 2022 - 11:50

Zou je beter slapen als je een azc van binnen hebt gezien? Erlangs bent gereden? Of er een talkshow hebt opgenomen? Hoe zou het zijn om ‘in de make up’ te zitten bij een azc, met zendertjes rond te lopen en er lichten op zetten?

Op zich natuurlijk een briljant idee: een talkshow opnemen in een rampgebied. Want heus, er zijn wel rampgebieden in Nederland. Ook als we het Amsterdamse Bos en Lommerplein overslaan (al jaren niet geweest, dus of de gribus minder erg is geworden en je apparatuur niet gejat wordt voordat de uitzending begint, kan ik niet zeggen), zijn er nog wel leuke locaties te verzinnen. Komen ze!

De EBI in Vught: hoe boeiend zou het zijn om tussen Ridouan Taghi en z’n maatjes te opiniëren over de moordenaars van Theo van Gogh en Peter R. de Vries? Of je het overleeft, valt niet te voorspellen maar hé: wel een goed idee!

In de straat van Volkert van der Graaf: misschien kunnen de scherpe en relevante interviewers van Op1 hem provoceren om wél met de media te praten?

Hoe leuk is een uitzending vanuit een moskee? Doe maar met twee mannelijke presentatoren en zonder wijn op tafel, want tja, haram. Hoewel, we zijn in Nederland. Nog wel, dus doe ‘es normaal: zet er twee vrouwen neer, trek de bubbels open en just do it!

Op een boerderij, tussen de koeien, kippen of varkens. Beter: doe meerdere uitzendingen en geef elk dier zijn eigen 15 minutes of fame! Onvoorspelbaarder drama kan ik me niet voorstellen. Kijkcijfers gegarandeerd! 

Ook een goed idee: een uitzending vanaf vertrekhal 1 op Schiphol. Het publiek staat er al uren en komt voorlopig ook niet meer weg. Waarschijnlijk is het nog mondig ook dus ze kunnen meepraten. Hebben ze wat te doen terwijl ze wachten.

Om jonger publiek aan te trekken, zou je als Publieke Omroep ook kunnen overwegen om Op1 vanaf het Amsterdams Studenten Corps uit te zenden. Sperma-emmers achter de microfoon, kijken hoe dapper de mannetjes dan nog zijn.

De Tweede Kamer: ook zo’n leuke plek om een live tv-uitzending vandaan te maken. Misschien zitten de jongens en meisjes Tweede Kamerleden dan 'ns wél voltallig op hun plek, zuchtend naar een glimp airtime.

De IC, hoe kan ik dat vergeten?! Waarom zou je niet vanaf de IC een uitzending maken. Even naar de urgentie van het leven kijken, waarbij voorkomen beter is dan genezen. Als daar geen heilzame werking vanuit gaat, weet ik het ook niet meer. Waarom heeft niemand dit bedacht in qrona-jaren?

Nog een goeie plek voor een Op1-uitzending: een bouwterrein. Of je nou een etage in de Rotterdamse Cooltower pakt of in de bouwput van het POST-gebouw gaat zitten: dat het een positieve trotse uitzending wordt, kun je wel aan de Rotterdammers overlaten.

Tot slot – want ik kan nog wel tientallen plekken opnoemen maar genoeg is genoeg – zou je ook nog een uitzending vanaf de directiekamer van ENECO kunnen maken: daar lachen ze zich de ballen uit de broek over de gestegen energieprijzen en de daaraan gekoppelde euro’s. Gun ons ook ‘ns een lach!

Maar nee. Het moest allemaal weer vanaf een azc.

Gelukkig keek ik toch al geen Op1.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.