Gemaskerde man richt pistool op burgemeester Voerendaal 

14 maart 2018 - 09:10

Zo, is dat even schrikken? Wil Houben, burgervader van het Limburgse Voerendaal, is twee weken geleden opgewacht door een man met bivakmuts. Terwijl Houben achter het stuur van zijn auto zat, kwam de man op hem aflopen en richtte daarbij een pistool op hem.

Daarop besloot de doodsbange burgemeester plankgas te geven. Het voorval is hem duidelijk niet in de koude kleren komen te zitten. "Het was bijna surrealistisch. Uit het niets stond ineens iemand met een bivakmuts en een handvuurwapen voor mijn auto en hield me onder schot. Hij kwam steeds dichterbij. Dan weet je instinctief dat het helemaal fout is. Mijn verstand zei 'rijden', mijn lichaam deed zijn werk", aldus Houben.

In Limburg is het hek van de dam. Gouverneur Theo Bovens spreekt zelfs van een van de ergste bedreigingen van een bestuurder ooit in Nederland. Houben zelf houdt rekening met een doelgerichte actie op hem en krijgt steun van D66-minister Kasja Ollongren. "Ik heb hem gebeld en steun hem", zo vertelt de minister van Binnenlandse Zaken.

Justitie onderzoekt de zaak.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie