Gemaskerde mannen belagen politie Parijs
Buitenland

Gemaskerde mannen belagen politie Parijs.

Het is deze dagen echt chaos in Frankrijk. Nadat het land de afgelopen dagen al te maken kreeg met voetbalrellen, is de politie in Parijs vandaag belaagd door honderden gemaskerde mannen. Reden voor dit feestje is de nieuwe arbeidswetgeving.

In de nieuwe wet wordt het voor werkgevers makkelijker om mensen te ontslaan en hoeven er ook lagere ontslagvergoedingen te worden uitgekeerd. De regering vindt juist dat hiermee de werkgelegenheid groter zal worden, omdat werkgevers makkelijker personeel zullen aannemen (maar dus ook makkelijker kunnen ontslaan).

De protestmarsen van de Fransen begonnen op 31 maart in Parijs, zo weet het AD. Sinds die tijd hebben de protesten zich verspreid over heel Frankrijk. De demo van vandaag begon rond 13:30 op het Place d'Italie.

Demonstranten werden met honderden bussen aangevoerd. Op hetzelfde moment legden werknemers het werk neer bij staatsspoorwegmaatschappij SNCF. Taxichauffeurs voerden actie tegen ongereguleerde concurrenten. Woedende tegenstanders van de nieuwe wet wierpen flessen, stenen en rookbommen naar de politie.

Zie hier enkele rauwe beelden van de ongeregeldheden:

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →