Gemeente 020 verbiedt demo Samen voor NL

Gemeente 020 verbiedt demo Samen voor NL 

30 december 2021 - 13:21

De Nieuwjaarsdemonstratie van Samen voor Nederland op 2 januari kan geen doorgang vinden, althans niet legaal: de gemeente Amsterdam, de politie en het Openbaar Ministerie hebben de demonstratie verboden.

De driehoek was ondanks de lockdown bereid de demonstratie toe te staan op voorwaarde van een maximaal aantal demonstranten en een beperkte duur en vorm. Met een maximaal aantal van 3500 mensen zou het mogelijk zijn veilig op 1,5 meter afstand op het Museumplein te demonstreren.

Hier had Samen voor NL echter geen trek in. Volgens de organisatie komen er 25.000 mensen opdagen en in plaats van hun medewerking te verlenen, willen ze liever de confrontatie met de politie opzoeken en de regels overtreden.

Prima, maar dat doen ze dan maar thuis, moeten Halsema en haar ambtenaren gedacht hebben. Volgens organisator Michel Reijinga namens Samen voor Nederland is het verhaaltje van de gemeente echter "complete onzin". Hij noemt het verbod een schandalige beslissing en zegt dat de gemeente de gesprekken vroegtijdig heeft gestopt. "Wij waren akkoord met de nieuwe plek aan de rand van Museumplein. Over het voorgestelde maximumaantal hebben we niet gesproken."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml