Gemeente 020 wordt genderneutraal
Binnenland

Gemeente 020 wordt genderneutraal.

Bij de gemeente Amsterdam hebben ze het licht gezien en maken ze een grote sprong naar het jaar 2017. Naar een tijd waarin iedereen gelijk is en er geen gender-onderscheid meer wordt gemaakt, naar een tijd waarin het niet uitmaakt of je man, vrouw, of iets ertussenin bent. En om het goede voorbeeld te geven en het klootjesvolk te onderwijzen: vanaf heden zal dat onderscheid in de aanhef niet meer te zien zijn.

De gemeente gaat namelijk voortaan de aanhef van toespraken en brieven helemaal anders doen. Geachte dames en heren, is namelijk zó 2016. Ambtenaren en bestuurders wordt gevraagd het voortaan te hebben over ’Beste mensen’, ’Geachte aanwezigen’, of ’Beste Amsterdammers’. De genderneutraliteit spat er vanaf.

Origineel en modern hé? Dat vinden ze in Amsterdam ook: "Als stad én als werkgever willen we inclusief zijn", aldus een woordvoerder. Toch is dat het niet: dit idee is afgekeken van Londen, waar de metro voortaan geslachtsloos door het leven gaat. Maar dat geeft niet. Londen heeft de stap naar 2017 gemaakt, Amsterdam doet dat nu ook. Nu nog de rest van Nederland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →