Gemeente 030 biedt abortusbuddy tegen intimidatie

Gemeente 030 biedt abortusbuddy tegen intimidatie 

21 april 2022 - 11:33

Dit is nieuw... U kunt voortaan als u om wat voor reden dan ook abortus wilt plegen of informatie erover wilt inwinnen in Utrecht een zogenaamde 'abortusbuddy' aanvragen, zodat u beter beschermd bent tegen de terreur en intimidatie van de anti-abortuslobby.

Niemand zit immers bij zo'n ingrijpende beslissing te wachten op een meute demonstranten die komt vertellen dat het 'kindermoord' zou zijn en dat 'alleen God over het leven beslist': "Niet iedereen kan iemand meenemen naar een kliniek en daarom kan een abortusbuddy fijn zijn als bescherming", vertelt Djoeke Gerding, voorzitter van Stichting Samen naar de kliniek de oprichter van de abortusbuddy's tegen RTV Utrecht.

Zij zijn een soort "menselijk schild" tegen de agressie van de anti-abortusbrigade. En dat is soms nodig ook. En trouwens, voor wie het niet snapt: "Niemand wil een abortus plegen, het is heel belangrijk dat het kan, maar het is een heftige ingreep in iemands leven. Als je daar bent en ook nog bij de deur wordt bejegend of ondervraagd waarom je dat doet, is dat een vervelende ervaring. Dat proberen wij zo tegen te gaan."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml