Gemeente 030 weigert samenwerking met Grauwe Eeuw 

01 november 2017 - 17:31

Kent u ze nog, de extremisten actievoerders van Grauwe Eeuw? Nou dat zijn mensen die een teringhekel hebben aan alles wat met 'witte geschiedenis' te maken heeft en daarom bijvoorbeeld kinderfeesten met thema's als Cowboys en Indianen en straatnamen van kolonialisten niet pruimen. 

Nou wilde de gemeente Utrecht in eerste instantie wel praten met de organisatie over het verwijderen van enkele straatnaambordjes die verwijzen naar 'ons' koloniaal verleden. Gewoon, om hun goede wil te tonen. Maar zodra de organisatie overging tot een staaltje onvervalst extreem-linkse terreur was de maat vol.

Zo schreven ze een brief aan de hoogste baas van Rijkswaterstaat waarin ze eisten dat de Coentunnel per direct (haha, ambtenaren, wat denk je zelf) een andere naam krijgt om zo "te stoppen met het verheerlijken van massamoordenaar Jan Pieterszoon Coen d.m.v. van de tunnel." Anders zullen er acties volgen, aldus Grauwe Eeuw: "De acties zullen ook gericht zijn aan uw persoon, aangezien u de enige bent die het besluit hierover kunt nemen".

Een duidelijkere vorm van bedreiging bestaat niet. En dus stopt Utrecht per direct de samenwerking. Ook de gemeente Den Haag heeft zich solidair verklaard. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie