Gemeente Breda behandelt vuilnisman Bertus als vuil
Binnenland

Gemeente Breda behandelt vuilnisman Bertus als vuil.

Het doet hem zichtbaar pijn, de 75-jarige tot een scootmobiel veroordeelde Bredanaar Bertus van de Steenstraeten. Bertus maakte zich tot voor kort druk, heel erg druk om zwerfafval in de wijk Tuinzigt. Omdat Bertus al een poos niet meer hoeft te werken heeft hij tijd genoeg om te bedenken waar hij zijn dagen mee zou kunnen vullen.

Al rondrijdend door de wijk constateerde Bertus derhalve de verloedering. Hij besloot er wat aan te doen. Met zijn scootmobiel verzamelde hij in de afgelopen weken zo'n zeventig vuilniszakken vol zwerfvuil en dumpte deze vervolgens in zijn eigen tuin.

Trots belde Bertus de gemeente met de vraag wanneer hij kon verwachten dat de reinigingsdienst de troep op zou komen halen. Gemeente-antwoord: dag hoor, Bertus. Je hebt toch een scootmobiel? Kom maar brengen dan!

Het lijdend voorwerp is ziedend. Ondanks dat niemand Bertus heeft gevraagd zich te bemoeien met vuilnis, had hij stiekem toch het idee dat hij in zijn nadagen nog iets kon betekenen voor de maatschappij. Beetje lullig van de gemeente Breda, om hem dan als vuil te behandelen.

Daarom gaat hij harde maatregelen nemen. Hij zal de laatste twee halfvolle zakken nog vullen en dan...Ja, dan niks. "Ik ga het niet meer ophalen. Ze moeten maar zien", aldus Bertus. 

Tip: vuur, Bertus. Open plek zoeken en de hens erin.

Alle artikelen geladen. Overzicht →