Gemeente is het zat, ontruimt Rob Scholte Museum
Binnenland

Gemeente is het zat, ontruimt Rob Scholte Museum.

Het Rob Scholte Museum in Den Helder wordt momenteel ontruimd en op Twitter wordt gesteld dat dit 'met harde hand' gebeurt. Op foto's valt te zien dat de politie met groot vertoon aanwezig is. Zo rijdt er onder meer een busje van de Mobiele Eenheid voor het museum langs.

De kunstenaar zonder benen heeft het pand, het oude postkantoor van de marinestad, in bruikleen van de gemeente en woont daar ook met zijn gezin.

Nu moet hij van diezelfde gemeente het pand uit, maar weigerde dat. Hij kreeg vorige maand van de rechter te horen dat hij vrijdag de dertiende (vorige week, dus) de boel verlaten diende te hebben. Scholte peinsde daar niet over en bleef zitten waar hij zit.

Ontruiming van start

Een deurwaarder is ondertussen bezig met de boel leeg te ruimen. Scholte is inmiddels uit het gebouw, maar zou zich eerst op zolder hebben schuilgehouden. 

De politie laat aan NH Nieuws weten dat één man is aangehouden. Het gaat om een journalist uit Amsterdam die niet naar hen luisterde. Ook zou hij een agent hebben geschopt. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →