Gemeente knijpt Zandvoort-bezoeker uit, komt met 'funtaks'

Gemeente knijpt Zandvoort-bezoeker uit, komt met 'funtaks' 

12 juli 2023 - 08:25

Dat de consument die al super veel geld heeft betaald voor een kaartje bij evenementen als melkkoe wordt gezien is niet nieuw natuurlijk, maar toch. Ambtenaren van de gemeente Zandvoort hebben iets nieuws gevonden om u nog verder uit te knijpen en dus komt de gemeente met een extra belasting voor organisaties van grote evenementen. De funtaks. Gratis geld!

Deze zoals dat heet 'vermakelijkheidsretributie' van 3 euro per bezoeker wordt vanaf volgend jaar geïnd bij evenementen van 10.000 bezoekers of meer. Daaronder vallen bijvoorbeeld de Formule 1-race en de Historic Grand Prix op het Circuit Zandvoort, meldt de NOS.

Maar u raadt het al. Die organisaties mogen de taks doorberekenen in de ticketprijzen. Kortom, wie wordt er weer genaaid? Het is zogenaamd bedoeld om kosten te dekken die worden gemaakt om mensenmassa's in goede banen te leiden. Want ja al die verkeersregelaars, extra vuilophalers en veiligheidsmaatregelen moeten ook betaald worden.

Maar wij weten wel beter. Het is gewoon extra geld voor de gemeentelijke schatkist. Zoals de organisatie van de Formule 1-race in Zandvoort zelf ook zegt de grand prix brengt juist al veel geld in het laatje van de gemeente. 

Neem de eerstvolgende grand prix in Zandvoort, die vindt plaats eind augustus. Dan worden ruim 300.000 bezoekers verwacht. Het is al duidelijk dat er ook in 2024 en 2025 Formule 1-races in Zandvoort zijn. KASSA!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml