Gemeente koopt complete camping voor Oekraïners

Gemeente koopt complete camping voor Oekraïners 

25 juli 2023 - 10:59

Dat is weer eens wat anders dan een villa! De gemeente Twenterand heeft de portemonnee getrokken en een volledige camping gekocht. Speciaal om op grotere schaal Oekraïners te kunnen opvangen. 

Het gaat om camping De Blekkenhorst in Den Ham, weet het Algemeen Dagblad. De bedoeling is dat hier aan het einde van het jaar zo’n 150 tot 200 oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne verblijven. Andere asielzoekers hebben vette pech, voor hen is géén ruimte.

Nu denkt u natuurlijk direct: wat kost dit grapje de belastingbetaler? Nou, een hoop: Twenterand betaalt 2,2 miljoen euro voor camping De Blekkenhorst, waar overigens nu al een kleine groep Oekraïners wordt opgevangen. Nu nog naast de vaste campinggasten die hier een standplaats huren voor hun stacaravan. Die vaste campinggasten hebben natuurlijk voortaan ook vette pech.

Voor Twenterand is de koop trouwens een win-win. ideaal om aan de doelstellingen te voldoen. Die passeert Twenterand dus zelfs, al zijn ze niet helemaal het braafste jongetje van de klas: de gemeenteraad weigerde onlangs asielzoekers op te vangen (foei!). Daarop gaf een meerderheid van raadsleden toestemming om wel meer Oekraïners op te vangen dan vereist.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml