Gemeente Roermond: Solar moet dokken, want lawaai
Binnenland

Gemeente Roermond: Solar moet dokken, want lawaai.

De gemeente Roermond heeft het Solar-festival een dwangsom overhandigd van 10.000 ekkies. De reden hiervan zou zijn dat er teveel decibel aan geluid is gemeten.

Een gemeentewoordvoerder verklaart dat het niet om korte overschrijdingen van de de geluidslimiet gaat. Of Solar ook echt moet gaat dokken staat officieel nog niet vast. De burgemeester van Roermond moet eerst nog een brief schrijven en kan de boete nog verlagen. Ook kan Solar zelf nog in beroep gaan bij de rechter.

Dennis Behlau van Solar is van mening dat hij er alles aan gedaan heeft om de gemaakte afspraken met de gemeente na te leven. Zo heeft Solar zelf een bedrijf ingehuurd die het geluidsniveau in de gaten houdt. Behlau zegt: "Wij zetten ons voor 110 procent in. Maar als dat niet genoeg is geweest dan zullen we de consequenties moeten dragen."

Omwonenden

In Roermond ligt geluidsoverlast erg gevoelig. Bij de rechtbank loopt een juridische procedure van mensen die rondom het terrein wonen tegen de gemeente. Zij zijn de harde muziek spuugzat, zo meldt 1Limburg.

Alle artikelen geladen. Overzicht →