'Gemeente Schagen mishandelde man'
Binnenland

'Gemeente Schagen mishandelde man'.

Soms bent u weleens boos op de gemeente, bijvoorbeeld als uw outkierieng, waar u recht op denkt te hebben, niet op tijd op uw bankrekening staat. Dan gaat u driftig bellen en achttien keer naar de pinautomaat.

U kunt om tig andere redenen boos zijn op de gemeente. Een man zonder vaste woon-of verblijfplaats in Schagen heeft ook geen goede vibe met de gemeente. Hij pakte het anders aan, toog gisterenavond met een kwast en een pot verf naar het kantoor en schilderde op de gevel de zin 'jullie hebben mij mishandelt'. Met de letter T, ja.

Beveiligers signaleerden de man en vroegen hem te stoppen met verven. De bekladder deed net alsof hij gek was en ging op zijn dooie akkertje door met zijn werk.

Omdat beveiligers in de meeste gevallen niks mogen, een beetje vergelijkbaar met boa's alias hahahandhavers, was naar de telefoon grijpen de enige optie. De gealarmeerde politie heeft de man aangehouden en hem voorzien van een warme slaapplek, de politiecel.

Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen van Schagen veroordeelt de actie van de verdachte. Volgens haar had "een goed gesprek" ook best tot de mogelijkheden behoord. "Nu vatten wij het op als vandalisme en moeten wij alle schade gaan verhalen op de dader."

Mooi hoor, Marjan. Wij zijn benieuwd hoe je dat gaan doen dan, geld aftroggelen van iemand zonder vaste woon-of verblijfplaats. Iets met een kale kip...

Alle artikelen geladen. Overzicht →