Gemeente Tiel draait fruitcorso de nek om
Binnenland

Gemeente Tiel draait fruitcorso de nek om.

De fruitcorso in Tiel is op sterven na dood. Het evenement dat op de lijst van immaterieel erfgoed staat, kan niet meer op een verantwoorde manier gehouden worden nadat de gemeente 35.000 euro wil bezuinigen op het jaarlijkse fruitfeest.

De gemeente vraagt meer inzet van vrijwilligers en vergoeding van onkosten. Volgens voorzitter Verwoert van de organisatie van het corso is dat onmogelijk, omdat de vrijwilligers al heel veel manuren steken in het corso: "De rek is er uit", zo zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Het evenement zit al enkele jaren in zwaar weer. Zo werd vorig jaar een verlies geleden van 25.000 euro. Verwoert vindt dat de gemeente eens goed moet kijken naar de bezuinigingsplannen voor de evenementen: 'Tweederde van het totale budget gaat op aan het ambtelijk apparaat, dat is de grootste kostenpost, kijk daar als gemeente eens naar.'

Volgens de voorzitter is het stoppen van de corso geen dreigement. "Wij houden er niet van om met dreigementen te werken, wij bedoelen het heel serieus." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →