Gemeente Utrecht massaal vóór ruimer kinderpardon 

27 april 2018 - 09:08

D66 laat zich wederom van haar beste kant zien. Kinderen van asielzoekers die langer vijf jaar in Nederland vertoeven zouden volgens een ingediende motie van de partij allemaal een verblijfsvergunning moeten krijgen 'humaner' moeten worden behandeld. Het voorstel kon op veel steun rekenen, slechts PVV en VVD stemden tegen.

Eerder was er al een smeekbede van Kinderombudsman Margrite Kalverboer, die opriep te sleutelen aan het kinderpardon in huidge vorm. Met resultaat, want meer dan 25 gemeenten besloten gehoor te geven aan die oproep door het pardon aan te passen. Nu voegt Utrecht zich daar dus ook bij.

Zo'n vier jaar geleden verenigden meer dan driehonderd Nederlandse burgemeesters (driekwart van de iets meer dan 400 burgemeesters) zich en stelden samen een petitie op, waarin aangegeven werd dat men het huidige beleid te streng vindt.

'Mooi verhaal, doen we niets mee', dacht voormalig staatssecretaris Fredje Teeven van Veiligheid en Justitie destijds, want nogal "onrealistisch". Nu er een nieuw kabinet aan de macht is, hopen de initiatiefnemers alsnog vooruitgang te boeken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie