'Gemeenten en politie dondersgoed op de hoogte van agressieve Jamel'

'Gemeenten en politie dondersgoed op de hoogte van agressieve Jamel' 

23 juni 2023 - 11:50

Wat kan er toch allemaal mis gaan in de communicatie tussen instanties? Nou, een hoop. Neem die volledig gestoorde ex-tbs'er Jamel die deze week een medewerkster van de Albert Heijn neerstak, gemeente en politie waren gewoon op de hoogte van het feit dat dit heerschap zo gestoord en agressief is. Maar niemand deed wat.

Jamel deed in Den Haag in april een aanvraag voor bijstand "vanwege onvoldoende inkomen". Bijna twee weken geleden verzocht hij om een opvangplek. Op 13 juni was er een intakegesprek met hem. "Tijdens de verschillende contacten met de verdachte is er sprake geweest van verbale agressie en intimidatie", laat de Haagse burgemeester Jan van Zanen weten.

De gemeente heeft dit in een intern systeem geregistreerd en het ook doorgegeven aan de politie, maar veel meer dan een verbod voor gemeentegebouwen kwam daar niet uit. Dan was er het nieuws dat Jamel in 2018 in Curaçao tbs kreeg opgelegd, maar ons landje weigerde om die maatregel over te nemen. Uit stukken van de rechtbank op Curaçao, waar het ANP over beschikt, bleek dat dat "mede vanwege de kosten" niet mogelijk was.

Nee, natuurlijk niet. Begin deze maand kreeg Jamel van de rechtbank in Rotterdam straf voor bedreiging van gemeentepersoneel "in de regio Rotterdam", maar ja: hij had zijn straf in voorarrest uitgezeten en kwam dus meteen na het vonnis vrij. Het ergste is: de rechtbank liet gisteren weten niet op de hoogte te zijn geweest van de tbs die hij op Curaçao opgelegd had gekregen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml