Gemeenteraad Amsterdam laakt optreden Van Aartsen
Binnenland

Gemeenteraad Amsterdam laakt optreden Van Aartsen.

Het is ook wel een beetje opmerkelijk ook, al die migratieachtergrondiërs die in Nederland geboren zijn maar zich open bloot afkeren van de Nederlandse samenleving. Net doen alsof ze niet Nederlands zijn, maar wanneer zij achtergesteld worden ten opzichte van Nederlands er steen en been geklaagd wordt.

In ieder geval hebben de 'Turkse Nederlanders' die gisteren in de grote steden massaal de openbare orde verstoorden door vuurwerk af te steken buiten de daarvoor gestelde tijden (= 100 euro boete), onnodig claxonneren (= 260 euro boete) en kruispunten blokkeerden ( = 230 euro boete) zich weer van hun slechtste kant laten zien.

VVD stelt schriftelijke vragen

Wij bedoelen, je kunt ook een feestje vieren in je woonkamer. Met een gebakje ofzo. Een aantal partijen, zoals VVD, die de Amsterdamse gemeenteraad bevolken willen van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen weten of er gisteren is opgetreden door de politie en of bovenstaande zaken zijn beboet.

Natuurlijk weten we het antwoord allemaal al. We moeten niet eens vreemd opkijken als de politie hard meefeest met jongeren die trots aan het toeteren zijn voor een land waar ze zelf nooit gewoond hebben, nooit willen wonen en alleen kennen uit de fotoplakboeken van opa Ahmet uit Izmir.

FVD'er Annabel zet lokale (sharia) driehoek op zijn plaats

Forum voor Democratie-fractievoorzitter Annabel Nanninga noemt de situatie 'bizar'. "Het is schokkend dat mensen die hier geboren zijn, zich zo openlijk van onze samenleving afkeren, en de burgers in Turkije vanuit het vrije Nederland uitleveren aan tiran Erdogan. Die combinatie van niet handhaven en openlijke steun aan een despoot is zeer zorgelijk, de driehoek (van burgemeester, Openbaar Ministerie en politie,red.) geeft hiermee duidelijk het signaal wie hier de baas dreigt te worden op onze straten en pleinen: niet zij, maar de AKP."

PvdO: Toeterturken worden droeftoeters

Zelfs de Partij voor de Ouderen is woedend op de toeterturkjes. "Ik zou al deze mensen willen oproepen om hun energie in de Nederlandse samenleving te stoppen, anders worden het echt droeftoeters", aldus raadslid Wil van Soest.

Alle artikelen geladen. Overzicht →