Gemeenteraad lacht GroenLinks uit om Lelystad-plan
Binnenland

Gemeenteraad lacht GroenLinks uit om Lelystad-plan.

GroenLinkschen Jesse Klaver en de Amsterdamse fractievoorzitter Rutger Groot Wassink hadden een briljant plan bedacht om de komst van het vreselijke overlastgevende en milieuvervuilende vliegveld in Lelystad tegen te houden.

Dat plan laat zich in het kort zo samenvatten: de Amsterdamse gemeenteraad is mede-aandeelhouder van Schiphol. Schiphol wil uitbreiden in Lelystad. Dus de gemeenteraad kan bij aandeelhoudersvergaderingen dwars gaan zitten. Want Schiphol laten uitbreiden? Dachten we even niet.

Klein rekenfoutje: om plannen te kunnen blokkeren is toch echt een meerderheid nodig en de gemeenteraad bezit slechts twintig procent van de aandelen (het Rijk de overige tachtig).

In de gemeenteraad werd volgens De Telegraaf dan ook lacherig gereageerd op het plan. Zo noemt D66-raadslid Bart Vink het 'volstrekt irrelevant'. "Dit is luchtvaartbeleid en dat wordt door het kabinet in de Tweede Kamer besloten." Wethouder en VVD-lijsttrekker Eric van der Burg zegt dat het 'leuk voor de GroenLinks-bühne' is, maar "er is geen mens mee geholpen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →