Gemeenteraadslid vervolgd voor dood door schuld
Binnenland

Gemeenteraadslid vervolgd voor dood door schuld.

Wyb Feddema, pandeigenaar en gemeenteraadslid, wordt alsnog vervolgd voor dood door schuld. Hij was de eigenaar van het pand in Leeuwarden dat in oktober 2013 in de as werd gelegd nadat er brand uitbrak bij de winkel ernaast. 

De 24-jarige student Idsat Otte vond de dood, omdat het appartement bouwkundig gezien zo gebrekkig was dat de jongen te weinig tijd had zichzelf te redden. 

Het Openbaar Ministerie zag eerder af van strafvervolging, maar met de artikel 12-procedure probeerden de ouders van de overleden student Feddema alsnog te laten vervolgen. Zij werden in hun gelijk gesteld. Feddema als pandeigenaar is "aanmerkelijk nalatig geweest in zijn verplichting om toe te zien op de veiligheid van de door hem verhuurde appartementen, waarmee hij het leven van de huurders, in het bijzonder dat van het slachtoffer, in gevaar heeft gebracht", schrijft het hof. 

"Het is zwaar. Maar het gaat niet om mij, het gaat om de ouders van het slachtoffer", zegt het raadslid in een eerste reactie tegen de Leeuwarder Courant

Alle artikelen geladen. Overzicht →