'Genderneutraal toilet Zaanstad discrimineert vrouwen' 

28 februari 2018 - 08:51

Vroeger was alles beter, toen werd er nog niet de hele dag geluld over discriminatie en racisme, toen kwam het bij niemand op om te mekkeren over genderneutrale toiletten en konden we Sinterklaas nog vieren zonder dat een groepje werklozen daar een stokje voor probeerden te steken.

Maar het is inmiddels 2018, voor wie dat nog niet tot zich heeft door laten dringen. In de genderneutraliteitswaanzin van de dag wilde ook het stadhuis in Zaanstad graag laten zien hoe netjes het in de politiek correcte maat loopt. Dat scoort natuurlijk sky high.

Daarom moet iedereen recent gebruikmaken van hetzelfde toilet. Mannetje, vrouwtje, iets er tussenin, driekwart vrouw/een kwart man, vijfprocentvrouw/95 procentman, half dier/ half mens, gedeeltelijk alien/gedeeltelijk aards persoon etc. etc. : we zijn allemaal gelijk. 

Dat het daardoor best zou kunnen zijn dat vrouwen zich er niet comfortabel bij voelen een toilet te delen met mannen boeit helemaal niemand, want keurig voldaan aan wat schreeuwend en zich achtergesteld voelend Nederland graag door wil drammen.

Gezamenlijk toilet = niet comfortabel

Zo is er mevrouw Ingrid Jahn uit Westzaan. Jahn is niet ouderwets, maar wil gewoon graag een damestoilet in de openbare toiletruimte in het stadhuis van Zaanstad. Jahn heeft niets tegen genderneutralen, voordat die aanname weer gedaan wordt, maar voelt zich niet fijn bij het idee dat zij in dezelfde ruimte als mannen naar het toilet moet. 

Jahn diende een klacht in bij de gemeente, maar kreeg geen reactie. Ze liet het er niet bij zitten en greep naar de telefoon. In een telefoongesprek kreeg zij vervolgens te horen dat het een gemeenteraadsbesluit is, waarover geen klacht kan worden ingediend. Jahn gaf niet op, alles voor een eigen toilet, en schreef een brief aan de Zaanse gemeenteraad.

Doofpot

Deze openbare brief kreeg het predikaat 'geheim'. Kunt u zich dat voorstellen? Een klacht over een toilet die als 'geheim' wordt betiteld? Jahn heeft daarom het vermoeden dat de gemeente haar bewust negeert, haar niet serieus neemt, het zelfs in de doofpot probeert te stoppen.

Of mevrouw Jahn haar behoeftes in het vervolg ophoudt of een zoektocht is gestart naar een vlakbij gelegen toilet is niet bekend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie