Geer pislink om nepnieuws
Entertainment

Geer pislink om nepnieuws.

Gerard 'ik heb er geen kracht meer voor' Joling heeft aangifte gedaan wegens het verspreiden van nepnieuws. Tijdens een feestje van zijn eerste manager Jan van Doorn werd vreemd opgekeken van de aanwezigheid van Geer. Eerder was er namelijk melding gemaakt van de arrestatie van de Topper, in verband met een gevonden wietplantage.

Een inval door de politie na een melding dat hij een wiethok in huis zou hebben? Daar klopt volgens Joling helemaal niets van. "Ik heb met drugs helemaal nooit wat te maken willen hebben. Laat iedereen lekker zijn gang gaan, maar ik hoef het niet", foetert hij. "Het is fakenieuws, maar wel een bericht dat als een bom insloeg. Ik ben gek gebeld!"

Gerard verliet het feestje en spoedde zich naar het politiebureau in Aalsmeer. Daar deed hij meteen aangifte van de bizarre gebeurtenis, al was het kwaad toen al geschied volgens Gerard. "Het was in die korte tijd al door 15.000 mensen gedeeld en overgenomen op hun eigen platform. Een ander probleem is dat zo’n artikel nog jaren terug kan komen als je mijn naam intikt op Google", verklaart hij.

De agenten begrepen het belang van de zaak en schakelden een speciaal team vanuit Groningen in. Die wisten binnen een uur het stukje van de website te verwijderen en gaan nu verder rechercheren wie hier verantwoordelijk voor zijn. "Ik ken de mensen niet die achter deze site zitten. En zij mij ook niet, denk ik...", aldus Joling.

Alle artikelen geladen. Overzicht →