Gert-Jan Segers kapt ermee bij ChristenUnie

Gert-Jan Segers kapt ermee bij ChristenUnie 

13 januari 2023 - 10:15

Gert-Jan Segers stopt ermee. Na ruim tien jaar Kamerlidmaatschap en ruim zeven jaar politiek leiderschap van de ChristenUnie is het wat hem betreft mooi geweest. Hij draagt het fractievoorzitterschap volgende week dinsdag over aan Mirjam Bikker en zwaait een week later af als volksvertegenwoordiger.

Onder Segers wisten de gristenpartij twee keer regeringsdeelname af te dwingen, beide keren als kleinste partij in een coalitie met VVD, D66 en CDA. Vooral de laatste keer (in het huidige kabinet, dus) was opmerkelijk want hij kon na de toeslagenaffaire toch "echt niet" in een coalitie met de VVD zitten. Bij de Christenunie zijn ze in elk geval trots op de resultaten die onder zijn leiding zijn behaald, met name op het gebied van klimaat en bestaanszekerheid.

Makkelijk was zijn beslissing om te stoppen overigens niet. Hij hakte naar eigen zeggen pas de knoop door "na overlegd te hebben met m’n geliefden, de fractie, het landelijk bestuur en het in gebed bij God te hebben gebracht."

In een brief aan de partijleden schrijft hij dat hij het stokje gaat overdragen aan Mijam Bikker. "Daarna ga ik de stilte en rust in en hoop ik dat God me duidelijk zal maken wat mijn volgende verantwoordelijkheid zal zijn. Ik heb nog geen idee en ben heel benieuwd."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml