Geschrapte advocaat rijdt in op agent, hoeft niet terug de bak in

Geschrapte advocaat rijdt in op agent, hoeft niet terug de bak in 

15 november 2022 - 14:29

Burhan K. uit Veghel. De voormalig advocaat - vorig jaar door het Hof van Discipline geschrapt van het tableau - heeft bij de rechtbank in Breda een gevangenisstraf van 150 dagen gekregen, waarvan 100 voorwaardelijk. Onder meer omdat hij in december 2019 een agent probeerde plat te rijden en gevaar op de weg veroorzaakte.

Verder bedreigde dit heerschap ook nog eens de moeder van zijn ex-vriendin, pleegde hij erfvredebreuk en was hij in het bezit van 2,4 gram cocaïne. Bij het laatste incident in december 2019 kwam Burhan ondanks een contactverbod toch bij zijn ex in Eindhoven langs. Toen de politie kwam, vluchtte hij met de auto. Daarbij reed hij met hoge snelheid in op een agent die op een kruispunt stond. Een bedreiging, aldus de rechtbank. Het eindigde met een botsing met een politieauto.

Klinkt niet echt als een doorsnee advocaat, nietwaar? Omdat Burhan lijdt aan verschillende persoonlijkheidsstoornissen en zorg nodig heeft, hoeft hij niet terug de gevangenis in, vond de rechtbank. Ook het feit dat hij zijn werk is kwijtgeraakt speelt mee. De vijftig dagen zat hij al uit in voorarrest.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml