Getraumatiseerde Iraniër rijdt in op portiers, krijgt behandeling
Binnenland

Getraumatiseerde Iraniër rijdt in op portiers, krijgt behandeling.

Mooi voorbeeldje van hoe Nederland toch aan leegstaande cellen komt. De 35-jarige Iraniër die in oktober vorig jaar met zijn auto in Utrecht op twee portiers van een coffeeshop inreed hoeft niet terug de gevangenis in. De poging tot doodslag verdient een mooie behandeling, zo is de rechtbank van mening.

De portiers hadden de man de toegang tot de coffeeshop ontzegd, de schavuiten. De man stapte daarop in zijn auto, racete het fietspad op en probeerde de verantwoordelijken dood te rijden. Gelukkig konden fietsen, voetgangers en de portiers de aanstormde wagen net op tijd ontwijken.

De rechtbank heeft in haar oordeel meegenomen dat de man getraumatiseerd is en dat is heel zielig voor hem. Voor straf mag hij ook geen alcohol en drugs meer gebruiken, dat schijnt niet goed voor mensen te zijn. Als klap op de vuurpijl mag de getraumatiseerdiër tot slot ook een jaar lang niet meer achter het stuur van zijn auto kruipen.

De aanklaagster is net als de rechtbank van mening dat een behandeling voor zijn stoornis(sen) moet voorkomen dat hij nóg een keer slachtoffers probeert te veroorzaken. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →