Gevaccineerd

Gevaccineerd 

26 april 2021 - 10:33

Vorige week kreeg ik een brief en daarin stond een telefoonnummer dat ik kon bellen, en toen ik iemand aan de lijn kreeg, zei die vriendelijk dat ik me de donderdag nadien om 18 Hr 10 kon aanmelden in Hal 2 van Flanders Expo in Gent, om me een eerste prik met het Moderna-vaccin te laten toedienen. Ik bedankte deze meneer, en dacht: eindelijk ben ik aan beurt, in wezen nog vroeger dan ik verwacht had. Neem nu m’n broer. Die is 65, woont in Dendermonde, en is daar nog steeds niet ingespoten. Terwijl ik pas 63 ben en reeds in de rij mocht gaan staan.

Kortom, ik was tevreden, tot ik begon na te denken. In een pandemie moet je zo weinig mogelijk nadenken, dat weet iedereen, en toch dacht ik na, en ik kwam bij de volgende gedachte: ‘Als dat Moderna-vaccin nu ‘ns bijwerkingen krijgt, die men thans nog niet ontdekt en in kaart gebracht heeft, wat dan?’ Ik vroeg me uiteraard af wat die tot nu toe onbekende bijwerkingen zouden kunnen zijn. De reeds bekende bijwerkingen liggen vast: spierpijn, misselijkheid, koorts, griepverschijnselen, en dat gedurende een dag of twee. Maar wat dus met die onbekende bijwerkingen? Dat je mogelijk een hartaanval krijgt, een niercrisis, een longbreuk, een aangetaste pancreas, stinkvoeten, voortijdige ejaculaties, of even erg: erectiestoornissen, een droge vagina, haaruitval, verlies van eetlust, geen zin meer om met de motor te rijden, te drummen, boeken te lezen, te tennissen, postzegels te verzamelen, wijven proberen te versieren, drugs te gebruiken, achter een struik te schijten, te masturberen met Welmoed Sijtsma in je fantasie, koeien te melken, een eenzaam ezeltje te aaien, te mailen naar Typhoon dat hij kutmuziek maakt, of om je vriendin voor haar verjaardag een halve kilo zemelen te schenken. Dat zou toch rampzalig zijn?

Men zal zeggen: dat soort bijwerkingen van Moderna is tot op heden geen enkele keer geconstateerd, maar ja, misschien komen die bijwerkingen traag op gang en treden ze pas in het voetlicht over zes maanden, een jaar, vijf jaar, om het even. Het zou inderdaad niet leuk zijn dat je, een tijdje na je Moderna-spuit, plotseling geen lust meer zou hebben om met de motor te rijden, want als ik voor mezelf spreek, is dat het liefste wat ik doe. Achter een struik schijten doe ik overigens ook graag, net als drummen, boeken lezen, en mails sturen naar belabberde artiesten als Typhoon, Boef, Davina Michelle, de zanger van Di-rect, en Smalle. Je kunt toch beter dood zijn dan Smalle als schuilnaam te torsen? Voor ik vergeet: masturberen met Welmoed Sijtsma in m’n fantasie, dat doe ikzelf niet hoor! Nee, dat mag ik niet van m’n vriendin, die verkiest dat ik masturbeer met háár in m’n fantasie. En nog eerder verkiest ze dat ik in plaats van te masturberen gewoon seks heb met haar.

Hoe dan ook, door te veel na te denken over hoe het mis zou kunnen gaan met Moderna, overwoog ik om de vaccinatie alsnog niet door te laten gaan. Zodoende ontstond de vraag: kun je beter overlijden aan corona dan aan een vaccin ertegen? Op den duur wordt dat in je brein een kwestie van lood om oud ijzer, maar van één ding is je brein van lieverlede zeker: overlijden zul je hoe dan ook doen. Nu is het zo dat ik overlijden, in welke vorm ook, liever nog wat zou uitstellen, en dat ik graag nog een tijd zou zoals de zich van niks iets aantrekkende gozer die ik van nature ben. Derhalve trok ik me op den duur niks meer aan van de onontdekte bijwerkingen van Moderna, en ik ging op donderdag keurig naar Flanders Expo, werd geïnjecteerd, en tot nu toe leef ik nog, zij het rillend en bevend van het oergevoel van ons allen: dolle angst.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.